1 min lezen

Aannemer failliet, wat nu? Advocaat bouwrecht legt uit

NL

In dagblad Metro staat vandaag een interview met bouwrecht advocaat Thomas van Vugt over de garantieregeling in aanneemovereenkomsten. In 2011 gingen 895 bouwbedrijven failliet. Door een garantieregeling in het aanneemcontract met de aannemer op te nemen sta je sterker als de aannemer failliet gaat.

Lees hier het artikel.

De aanneemovereenkomst

De wettelijke bepalingen over aanneming van werk zijn opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. Sommige artikelen zijn van regelend recht, zodat daarvan bij overeenkomst Een meerzijdige rechtshandeling, waarbij een of meer partijen jegens een of meer andere partijen een verbintenis aangaan.
» Meer over overeenkomst
overeenkomst
tussen opdrachtgever en aannemer van kan worden afgerekend. De advocaat bouwrecht van AMS Advocaten kan u hierover bij het opstellen van een aanneemovereenkomst adviseren.

Advocaat bouwrecht bij faillissement

Het team van AMS Advocaten in Amsterdam heeft een jarenlange ervaring in het adviseren en procederen voor (internationale) bedrijven en particulieren. De advocaten houden zich vooral bezig met het ondernemingsrecht, vastgoedrecht, bouwrecht, huurrecht bedrijfsruimte Een gebouwde onroerende zaak bestemd voor de uitoefening van een winkelbedrijf, horeca of ambachtsbedrijf en waar een voor het publiek toegankelijke ruimte aanwezig is voor rechtstreekse levering van roerende zaken of voor dienstverlening.
» Meer over bedrijfsruimte
bedrijfsruimte
, arbeidsrecht, insolventierecht, incasso en contractenrecht. De advocaten zijn betrokken bij de zaken van hun cliënten, werken met korte lijnen en bieden scherpe tarieven.

Hidde Reitsma

Hidde Reitsma

Hidde heeft een gevarieerde proces- en adviespraktijk en bezit een diepgaande kennis van het beslag- en executierecht. Het zwaartepunt van zijn praktijk ligt op het gebied van het ondernemingsrecht (waaronder zaken op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en  bedrijfsovername), het insolventierecht, het contractenrecht en het vastgoedrecht. Volg Hidde op LinkedIn of Twitter.
Ravel Residence