Hidde Reitsma

Advocaat Ondernemingsrecht en insolventierecht

Hidde Reitsma

Over Hidde

Hidde Reitsma studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 2002 advocaat. Hij deed bij een middelgroot Amsterdams kantoor een brede ervaring op in de civiele procespraktijk, en specialiseerde zich later in het aansprakelijkheid- en ondernemingsrecht. Samen met zijn drie partners richtte hij in 2011 AMS Advocaten N.V. op.

Naast zijn dagelijkse advocatenpraktijk is Hidde als expert verbonden aan de zakelijke nieuwswebsite BusinessInsider.nl.

Specialisaties

Hidde heeft een brede interesse en gaat uitdagingen niet uit de weg. Zijn praktijk is daar de weerslag van: Hidde heeft een gevarieerde proces- en adviespraktijk en bezit een diepgaande kennis van het beslag- en executierecht. Het zwaartepunt van zijn praktijk ligt op het gebied van het ondernemingsrecht (waaronder zaken op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en bedrijfsovername), het insolventierecht, het contractenrecht en het vastgoedrecht. Hidde procedeert regelmatig bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam, is zeer ervaren in het procederen en adviseren over (het aangaan of de ontvlechting van) samenwerkingsverbanden, zoals de vennootschap onder firma (VOF) en de joint venture.

Hidde was als advocaat onder meer betrokken bij de doorstart van de modeketen Mexx door een internationaal retailbedrijf.

Curator

Daarnaast wordt Hidde door de rechtbank regelmatig benoemd als curator in faillissementen en als bewindvoerder in surseances van betaling. Ook in die functie heeft hij veel ervaring opgebouwd in het insolventierecht, bezien vanuit de positie van curator maar ook vanuit de failliet, diens bestuurders, aandeelhouders en financiers.

Grotius specialisatieopleiding

Hidde voltooide met goed gevolg de specialisatieopleiding Onderneming en aansprakelijkheid aan de Grotius Academie en in 2008 rondde hij cum laude de INSOLAD/Grotius-specialisatieopleinding Insolventierecht af. Dit is de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het faillissementsrecht.

Hidde is tevens lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) en haar internationale tak INSOL.

Rechtsgebiedenregister

Hidde heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: erfrecht, insolventierecht en ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op

Blogs van Hidde

Procesrecht

Erkenning Amerikaans vonnis: niet alle schadevergoeding kan in Nederland ten uitvoer worden gelegd

Voor vonnissen gewezen in lidstaten van de Europese Unie geldt dat geen verlof ...

Lees verder
VvE

Energieprijzen stijgen: zorg als VvE voor juiste vastlegging gezamenlijke energiekosten en incasseer op tijd!

Zeker in steden hebben veel Verenigingen van Eigenaars (VvE) gezamenlijke energiekosten. ...

Lees verder
Ondernemingsrecht

Enquêteprocedure starten ingewikkeld? Lang niet altijd!

De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam (OK) staat bekend als een bijzondere ...

Lees verder