2 min lezen

AMS Advocaten start proefproces algemene voorwaarden KNVB

NL

De officiële supportersvereniging van AFC Ajax heeft AMS Advocaten in de arm genomen om een proefproces te beginnen.

 

 

 

Algemene voorwaarden KNVB

Aanleiding daarvoor is de weigering om de kosten voor de toegangskaartjes voor de gestaakte wedstrijd Ajax-AZ te retourneren aan de bezoekers. De KNVB besliste onlangs dat deze wedstrijd zonder publiek wordt overgespeeld. Volgens de huidige algemene voorwaarden van de KNVB, die alle clubs in de Eredivisie verplicht zijn te gebruiken, bestaat er geen recht op geld terug bij een gestaakte wedstrijd. Ook niet als die wedstrijd zonder publiek wordt over gespeeld.

Onredelijke algemene voorwaarden

De supportersvereniging van Ajax vindt dat erg onredelijk en heeft AMS Advocaten in Amsterdam daarom gevraagd deze kwestie aan de rechter ter beoordeling voor te leggen. Eén van de hoofdregels met betrekking tot algemene voorwaarden is dat zij niet onredelijk bezwarend mogen zijn.

Meer uitleg over het opstellen en het gebruik van algemene voorwaarden alsmede de grijze lijst Bedingen in algemene voorwaarden die onredelijk bezwarend worden vermoed.
» Meer over grijze lijst
grijze lijst
en de zwarte lijst Bedingen in algemene voorwaarden die onredelijk bezwarend worden geacht voorzover gebruikt in een consumentenovereenkomst.
» Meer over zwarte lijst
zwarte lijst
vindt u hier op onze website. Meer uitleg over dit proefproces vindt u hier.

Advocaat inzake algemene voorwaarden

De AMS advocaat, gevestigd in Amsterdam, heeft veel ervaring met het onderhandelen over en het opstellen van algemene voorwaarden, maar procedeert daar ook over voor zijn cliënten, indien dat nodig is. De advocaten van AMS zijn sterk betrokken bij de zaken van hun cliënten, werken met korte lijnen en bieden scherpe tarieven.

Hidde Reitsma

Hidde Reitsma

Hidde heeft een gevarieerde proces- en adviespraktijk en bezit een diepgaande kennis van het beslag- en executierecht. Het zwaartepunt van zijn praktijk ligt op het gebied van het ondernemingsrecht (waaronder zaken op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en  bedrijfsovername), het insolventierecht, het contractenrecht en het vastgoedrecht Volg Hidde op LinkedIn of Twitter.

Ravel Residence