AMS Advocaten start proefproces algemene voorwaarden KNVB

Door Hidde Reitsma in In de media op 2 minuten leestijd

AMS Advocaten start proefproces algemene voorwaarden KNVB

De officiële supportersvereniging van AFC Ajax heeft AMS Advocaten in de arm genomen om een proefproces te beginnen.

 

 

 

Algemene voorwaarden KNVB

Aanleiding daarvoor is de weigering om de kosten voor de toegangskaartjes voor de gestaakte wedstrijd Ajax-AZ te retourneren aan de bezoekers. De KNVB besliste onlangs dat deze wedstrijd zonder publiek wordt overgespeeld. Volgens de huidige algemene voorwaarden van de KNVB, die alle clubs in de Eredivisie verplicht zijn te gebruiken, bestaat er geen recht op geld terug bij een gestaakte wedstrijd. Ook niet als die wedstrijd zonder publiek wordt over gespeeld.

Onredelijke algemene voorwaarden

De supportersvereniging van Ajax vindt dat erg onredelijk en heeft AMS Advocaten in Amsterdam daarom gevraagd deze kwestie aan de rechter ter beoordeling voor te leggen. Eén van de hoofdregels met betrekking tot algemene voorwaarden is dat zij niet onredelijk bezwarend mogen zijn.

Meer uitleg over het opstellen en het gebruik van algemene voorwaarden alsmede de grijze lijst Bedingen in algemene voorwaarden die onredelijk bezwarend worden vermoed.
» Meer over grijze lijst
grijze lijst
en de zwarte lijst Bedingen in algemene voorwaarden die onredelijk bezwarend worden geacht voorzover gebruikt in een consumentenovereenkomst.
» Meer over zwarte lijst
zwarte lijst
vindt u hier op onze website. Meer uitleg over dit proefproces vindt u hier.

Advocaat inzake algemene voorwaarden

De AMS advocaat Een jurist die rechtsbijstand verleent en cliënten vertegenwoordigt in rechtszaken.
» Meer over advocaat
advocaat
, gevestigd in Amsterdam, heeft veel ervaring met het onderhandelen over en het opstellen van algemene voorwaarden, maar procedeert daar ook over voor zijn cliënten, indien dat nodig is. De advocaten van AMS zijn sterk betrokken bij de zaken van hun cliënten, werken met korte lijnen en bieden scherpe tarieven.

Blijf op de hoogte: de nieuwsbrief van AMS Advocaten

Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Gratis en vrijblijvend uiteraard!
 • * = verplicht veld
 • Hidde Reitsma - Advocatenkantoor AMS Advocaten
  Hidde Reitsma Hidde heeft een brede ervaring opgedaan in de civiele procespraktijk en specialiseerde zich later in het ondernemingsrecht en insolventierecht. Zijn gevarieerde proces- en adviespraktijk is daar de weerslag van. Volg Hidde ook op Google, LinkedIn of Twitter. Hidde is bereikbaar via e-mail en +31 (0)20-3080315.
  Volg ons op social media
  Ontvang onze nieuwsbrief
  Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen?
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
 • * = verplicht veld
 • Categorieën
  Meer in In de media
  Advocaat Amsterdam
  Vonnis Cruijff vs Ajax

  De voorzieningenrechter van de rechtbank Haarlem heeft vanmiddag uitspraak gedaan in het kort geding dat Johan Cruijff had aangespannen tegen...

  Sluiten