1 min lezen

AMS Advocaten adviseert Eroglu bij doorstart Mexx

NL

Gisteren werd bekend dat de in december gefailleerde modeketen Mexx wordt overgenomen door het Turkse retailbedrijf Eroglu. Een team van AMS Advocaten onder leiding van Marco Guit en Hidde Reitsma adviseert Eroglu, dat zo’n 700 winkels in 38 landen heeft, bij deze doorstart.

Bij een doorstart Proces waarbij de activa van een failliete onderneming van de curator worden gekocht met als doel de activiteiten van de failliet voort te zetten.
» Meer over doorstart
doorstart
in een faillissement worden de activa door middel van een activa transactie van de curator Een door de rechtbank aangewezen persoon die is belast met het beheer en de beschikking over het vermogen van een gefailleerde.
» Meer over curator
curator
gekocht. Daar gaat vaak een intensief onderhandelingsproces aan vooraf, omdat een succesvolle doorstart kort na faillissement moet worden gerealiseerd en haast dus geboden is.

Meer informatie:

Meer informatie over de doorstart van Mexx kunt u hier vinden:

Hidde Reitsma

Hidde Reitsma

Hidde heeft een gevarieerde proces- en adviespraktijk en bezit een diepgaande kennis van het beslag- en executierecht. Het zwaartepunt van zijn praktijk ligt op het gebied van het ondernemingsrecht (waaronder zaken op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en  bedrijfsovername), het insolventierecht, het contractenrecht en het vastgoedrecht. Volg Hidde op LinkedIn of Twitter.
Ravel Residence