Marco Guit

Advocaat Insolventierecht en bouwrecht

Marco Guit

Over Marco

Marco studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 2003 advocaat. Hij deed een brede proces- en advieservaring op bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam en richtte in 2011 samen met zijn drie partners AMS Advocaten N.V. op.

Naast zijn dagelijkse advocatenpraktijk is Marco als expert verbonden aan de zakelijke nieuwswebsite BusinessInsider.nl.

Specialisaties

Marco adviseert en procedeert vooral op het gebied van het ondernemingsrecht, het vastgoedrecht, het bouwrecht, het contractenrecht en het insolventierecht.

Marco was als advocaat onder meer betrokken bij de doorstart van de modeketen Mexx door een internationaal retailbedrijf.

Curator

Hij wordt voorts door de rechtbank regelmatig benoemd tot curator in faillissementen. In die functie heeft hij veel ervaring opgebouwd in het insolventierecht, bezien vanuit de positie van curator maar ook vanuit de failliet, diens bestuurders, aandeelhouders en financiers.

Grotius specialisatieopleiding

Marco heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie voltooid.Dit is de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het faillissementsrecht.

Lidmaatschappen

Marco is lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) en diens internationale tak INSOL en van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten.

Rechtsgebiedenregister

Marco heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: insolventierecht en vastgoedrecht (bouwrecht). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op

Blogs van Marco

Procesrecht

Gebreken onvoldoende onderbouwd, vordering toegewezen

Recent overwoog de Rechtbank Midden-Nederland dat de gedaagde de facturen van ...

Lees verder
Verbintenissenrecht

Verpanding ‘voldoende bepaald’

Bij het verpanden van een goed vereist de wet dat het goed ‘voldoende wordt ...

Lees verder
Aansprakelijkheidsrecht

Instorting varkensstal: aannemer aansprakelijk of eigen schuld opdrachtgever?

Als tijdens bouwwerkzaamheden schade ontstaat aan het bouwwerk, is meestal de ...

Lees verder