Marco Guit

Advocaat Insolventierecht en bouwrecht

Marco Guit

Over Marco

Marco studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 2003 advocaat. Hij deed een brede proces- en advieservaring op bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam en richtte in 2011 samen met zijn drie partners AMS Advocaten N.V. op.

Naast zijn dagelijkse advocatenpraktijk is Marco als expert verbonden aan de zakelijke nieuwswebsite BusinessInsider.nl.

Specialisaties

Marco adviseert en procedeert vooral op het gebied van het ondernemingsrecht, het vastgoedrecht, het bouwrecht, het contractenrecht en het insolventierecht.

Marco was als advocaat onder meer betrokken bij de doorstart van de modeketen Mexx door een internationaal retailbedrijf.

Curator

Hij wordt voorts door de rechtbank regelmatig benoemd tot curator in faillissementen. In die functie heeft hij veel ervaring opgebouwd in het insolventierecht, bezien vanuit de positie van curator maar ook vanuit de failliet, diens bestuurders, aandeelhouders en financiers.

Grotius specialisatieopleiding

Marco heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie voltooid. Dit is de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het faillissementsrecht.

Herstructureringsdeskundige

Marco heeft in verband met de inwerkingtreding van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in 2021 de specialisatieopleiding "Herstructureringsdeskundige" aan de Universiteit Leiden gevolgd.” De WHOA biedt ondernemingen in een kritieke toestand een mogelijkheid tot herstructurering, zonder dat een faillissement wordt uitgesproken.

Lidmaatschappen

Marco is lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) en diens internationale tak INSOL en van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten.

Rechtsgebiedenregister

Marco heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: insolventierecht en vastgoedrecht (bouwrecht). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op

Blogs van Marco

Insolventierecht

Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie is in werking getreden

Op woensdag 15 november 2023 is de Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie ...

Lees verder
AMS Advocaten

Ontslag van een stichtingsbestuurder op verzoek van het OM

Recent ontsloeg rechtbank Den Haag twee bestuurders van een stichting op verzoek ...

Lees verder
Verbintenissenrecht

Matigingsbevoegdheid artikel 6:109 BW in uitzonderlijke gevallen ook van toepassing bij vordering artikel 2:248 BW

Als in bestuurdersaansprakelijkheidsprocedures sprake is van matiging van de schadevergoeding ...

Lees verder