1 min lezen

Proefproces KNVB Standaardvoorwaarden van start

NL

De officiële supportersvereniging van AFC Ajax heeft advocaat verbintenissenrecht AMS Advocaten in de arm genomen om een proefproces te beginnen tegen de KNVB. De dagvaarding kunt u hier lezen.

Geld terug bij overspelen zonder publiek?

Aanleiding is de weigering om de kosten voor de toegangskaartjes voor de gestaakte wedstijd Ajax-AZ te retourneren aan de bezoekers. De KNVB besliste in december vorig jaar dat deze wedstrijd in zijn geheel en zonder publiek wordt overgespeeld. Volgens de huidige algemene voorwaarden van de KNVB, die alle clubs in het betaald voetbal verplicht zijn te gebruiken, bestaat er geen recht op geld terug bij een gestaakte wedstrijd. Ook niet als die wedstrijd zonder publiek wordt over gespeeld. De supportersvereniging van Ajax (SVA) vindt dat onredelijk en heeft AMS Advocaten daarom gevraagd deze kwestie aan de rechter ter beoordeling voor te leggen. Eén van de hoofdregels met betrekking tot algemene voorwaarden is dat zij niet onredelijk bezwarend mogen zijn.

AMS: advocatenkantoor in Amsterdam

Het team van AMS Advocaten in Amsterdam heeft een jarenlange ervaring in het adviseren en procederen voor (internationale) bedrijven en particulieren. De advocaten houden zich vooral bezig met het ondernemingsrecht, vastgoedrecht, bouwrecht, huurrecht bedrijfsruimte Een gebouwde onroerende zaak bestemd voor de uitoefening van een winkelbedrijf, horeca of ambachtsbedrijf en waar een voor het publiek toegankelijke ruimte aanwezig is voor rechtstreekse levering van roerende zaken of voor dienstverlening.
» Meer over bedrijfsruimte
bedrijfsruimte
, arbeidsrecht, insolventierecht, incasso en contractenrecht. De advocaten zijn betrokken bij de zaken van hun cliënten, werken met korte lijnen en bieden scherpe tarieven.

Hidde Reitsma

Hidde Reitsma

Hidde heeft een gevarieerde proces- en adviespraktijk en bezit een diepgaande kennis van het beslag- en executierecht. Het zwaartepunt van zijn praktijk ligt op het gebied van het ondernemingsrecht (waaronder zaken op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en  bedrijfsovername), het insolventierecht, het contractenrecht en het vastgoedrecht Volg Hidde op LinkedIn of Twitter.

Ravel Residence