Sander Schouten

Advocaat Insolventierecht en ondernemingsrecht

Sander Schouten

Over Sander

Na zijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht heeft Sander zich in 2001 als advocaat gevestigd in Amsterdam. Nadat Sander bij twee middelgrote advocatenkantoren ervaring had opgedaan, richtte hij in 2011 samen met drie partners AMS Advocaten N.V. in Amsterdam op.

Specialisaties

Sander houdt zich voornamelijk bezig met procederen en adviseren op de rechtsgebieden ondernemingsrecht, insolventierecht en arbeidsrecht. Sander heeft ruime ervaring met herstructureringen, reorganisaties en civielrechtelijke procedures. Hij heeft ook veel ervaring met het opstellen van contracten.

Sander was als advocaat onder meer betrokken bij het faillissement van de Gay Krant, waarbij hij optrad voor Henk Krol. Ook trad Sander met succes op voor het wereldwijd verkochte horlogemerk TW Steel in een procedure tegen een curator van een failliete distributeur.

Voorts geeft Sander in de media regelmatig zijn visie op actuele juridische thema’s, onder meer in De Telegraaf.

Curator

Daarnaast wordt Sander regelmatig door de rechtbank aangesteld als curator in faillissementen en bewindvoerder in surseances van betaling. In die functies heeft hij ruime ervaring opgedaan in het faillissementsrecht. Sander is daarmee bij uitstek de advocaat om cliënten bij te staan in (dreigende) geschillen met curatoren of voor advies over een doorstart.

Grotius specialisatieopleiding

Sander heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie voltooid. Dit is de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het faillissementsrecht.

Sander is voorts lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) en diens internationale tak INSOL.

Rechtsgebiedenregister

Sander heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: insolventierecht en ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op

Blogs van Sander

Aansprakelijkheidsrecht

Bestuurder van een B.V. is volgens de rechtbank in privé aansprakelijk voor betaling van onbetaald gebleven facturen van een leverancier

Het uitgangspunt is dat een vennootschap aansprakelijk is voor alle uit een overeenkomst ...

Lees verder
Ondernemingsrecht

Van ING geleend bedrag van € 1 miljoen wordt belegd in crypto’s en verdampt grotendeels: bestuurder moet in privé terugbetalen

In deze zaak leende een bedrijf tijdens de coronacrisis een bedrag van € 1.000.000,- ...

Lees verder
Verbintenissenrecht

Evenementenbureau claimt ten onrechte betaling voor wegens corona geannuleerd bedrijfsfeest

Als een overeenkomst niet kan worden nagekomen door een gebeurtenis waardoor overmacht ...

Lees verder