Na zijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht heeft Sander zich in 2001 als advocaat gevestigd in Amsterdam. Nadat Sander bij twee middelgrote advocatenkantoren ervaring had opgedaan, richtte hij in 2011 samen met drie partners AMS Advocaten N.V. in Amsterdam op.

Sander houdt zich voornamelijk bezig met procederen en adviseren op de rechtsgebieden ondernemingsrecht, insolventierecht en arbeidsrecht. Sander heeft ruime ervaring met herstructureringen, reorganisaties en civielrechtelijke procedures. Hij heeft ook veel ervaring met het opstellen van contracten en algemene voorwaarden. Voorts staat hij zowel werkgevers als werknemers bij in conflicten op het gebied van het arbeidsrecht.

Daarnaast wordt Sander regelmatig door de rechtbank aangesteld als curator in faillissementen en bewindvoerder in surseances van betaling. In die functies heeft hij ruime ervaring opgedaan in het faillissementsrecht. Sander is daarmee bij uitstek de advocaat om cliënten bij te staan in (dreigende) geschillen met curatoren of voor advies over een doorstart.

Sander heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie voltooid. Hij is voorts lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) en diens internationale tak INSOL.

 

Laatste blogs van Sander