Verkoper van herenmodezaak Oger ten onrechte op staande voet ontslagen

Ontslag op staande voet. Het meest verstrekkende middel dat een werkgever kan toepassen. Dit is de reden dat het ontslag op staande voet aan veel regels is gebonden en niet snel wordt gehonoreerd door de rechter. Dit heeft herenmodezaak Oger zeer recent aan den lijve ondervonden. Arbeidsrecht advocaat Manon van den Brand bespreekt een recente uitspraak van de rechtbank Amsterdam.

Ontslag op staande voet

Sinds 2014 was de werknemer in dienst als verkoopmedewerker bij herenmodezaak Oger. Afgelopen zomer werd de werknemer op staande voet ontslagen omdat hij (te) vrijgevig zou zijn geweest. Hij zou een vaste klant een gratis riem en korting op een broek hebben gegeven. Daarnaast zou hij voor een andere klant een overhemd in een schoenendoos hebben gestopt. Vervolgens zijn alleen de schoenen afgerekend. In eerste instantie werd de werknemer ook verweten dat deze klant een hoger bedrag heeft afgerekend en dat de werknemer het meerdere in eigen zak zou hebben gestoken. Later heeft Oger deze beschuldiging ingetrokken.

Werknemer ontkent

De werknemer ontkent alles wat hem wordt verweten door Oger. Hij gaf aan dat hij aan vaste klanten soms kleding meegaf om thuis op hun gemak te kunnen passen en combineren met hun eigen garderobe. Hij heeft korting op de broek gegeven omdat aan deze broek kennelijk een verkeerd label zat. Oger heeft onvoldoende aangetoond dat de werknemer verschillende labels bij zich zou dragen om lagere prijzen te kunnen aanslaan.

 €40.000 contant geld opgestreken?

Vlak voor de zitting en zelfs tijdens de zitting heeft Oger aangevoerd dat uit onderzoek zou zijn gebleken dat de werknemer een door een klant betaald contant bedrag van € 40.000 zelf zou hebben opgestreken. De werknemer heeft ook dit ontkend. Oger kon de verklaring van de betreffende klant niet overleggen, omdat de adresgegevens niet bekend zouden zijn bij Oger.

Oger kan zware beschuldiging niet bewijzen

De rechter geeft de werknemer gelijk. Oger heeft de zware beschuldigingen aan het adres van haar werknemer niet kunnen bewijzen. Het ontslag op staande voet is onterecht en wordt vernietigd. Dit betekent dat Oger het salaris moet doorbetalen, ook over de periode dat de werknemer onterecht was ontslagen. Oger krijgt de opdracht De overeenkomst waarbij iemand anders dan op grond van een arbeidsovereenkomst diensten verrichten voor een opdrachtgever.
» Meer over opdracht
opdracht
om aanvullend bewijs te leveren waaruit zou blijken dat de werknemer ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Als Oger hierin niet slaagt, dan acht de rechter de kans klein dat partijen nog samen door één deur kunnen.

Schikking waarschijnlijk onmogelijk

De rechter heeft partijen geadviseerd om samen naar een oplossing te zoeken. Maar aangezien de werknemer een billijke vergoeding van maar liefst € 300.000 eist, lijkt dat geen haalbare kaart.

Hoger beroep?

Er is een goede kans dat Oger het hier niet bij laat zitten en in hoger beroep Ons burgerlijk procesrecht kent het beginsel dat er onderzocht wordt in twee instanties: een ieder heeft het recht op een nieuwe behandeling van de zaak door een hogere rechter.
» Meer over hoger beroep
hoger beroep
gaat.

Meer in Arbeidsrecht
Maaltijdbezorgers van Deliveroo tóch werknemers
Maaltijdbezorgers van Deliveroo tóch werknemers

In een eerdere blog hebben wij de uitspraak van de rechtbank Amsterdam behandeld waarin de kantonrechter overwoog dat een maaltijdbezorger...

Sluiten