Thomas van Vugt

Advocaat Mediarecht en vastgoedrecht

Thomas van Vugt

Over Thomas

Thomas heeft meer dan twintig jaar ervaring als advocaat. Hij deed bij een middelgroot Amsterdams advocatenkantoor brede ervaring op in de civiele advies- en procespraktijk en richtte in 2011 samen met drie partners AMS Advocaten op. Thomas adviseert en procedeert op het gebied van het verbintenissenrecht, mediarecht en vastgoedrecht.

Track record

Thomas was onder meer betrokken bij rechtszaken rondom het luxewarenhuis Haussmann dat op het Rokin had moeten verschijnen maar waar uiteindelijk Hudson's Bay zich heeft gevestigd. Ook trad hij in verschillende kwesties op voor de Supportersvereniging Ajax. Voor Flixbus won hij in 2019 een kort geding waarin nakoming van een duurovereenkomst werd gevorderd. In 2022 stond Thomas met succes een Indonesische handelsagent bij in een geschil over een agentuurovereenkomst met een Nederlandse onderneming.

Eind 2023 won Thomas voor een bekend veilinghuis een procedure bij het Gerechtshof in Leeuwarden over de buitengerechtelijke vernietiging van een veilingkoop van twee kunstwerken van de beroemde Britse graffitikunstenaar Banksy.

Thomas heeft verder veel ervaring met procedures op het gebied van onrechtmatige publicatie, smaad en laster, rectificatie en schadevergoeding.

In 2015 won hij het bekende "wraakporno kort geding" tegen Facebook. De kortgedingrechter in Amsterdam veroordeelde Facebook om de gegevens achter een nepaccount te verstrekken. Ook stond Thomas de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) bij in verband met een groot achtergrondartikel in het NRC en won hij een rechtszaak over een onrechtmatige publicatie in De Telegraaf.

In 2022 voerde hij bij de rechtbank Amsterdam namens Nederlandse wijnimporteurs met succes een kort geding tegen een bekende sommelier, die veroordeeld werd tot het plaatsen van een rectificatie. In 2023 diende hij namens online reisbureau eDreams met succes een klacht in tegen de hoofdredacteur van Omroep MAX bij de Raad voor de Journalistiek.

Werkstijl

Zijn werkstijl kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij de zaken van zijn cliënten, daadkracht en korte lijnen. Hij is in staat om snel tot de kern van een geschil te komen en – indien gewenst – direct in actie te komen.

Naast zijn dagelijkse advocatenpraktijk is Thomas als expert verbonden aan de zakelijke nieuwswebsite BusinessInsider.nl.

Rechtsgebiedenregister

Thomas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: verbintenissenrecht en vastgoedrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op

Blogs van Thomas

Mediarecht

Hoe publiciteit zoeken tegen je kan werken in de rechtszaal

Eind september diende bij de voorzieningenrechter in Leeuwarden een nogal bijzonder ...

Lees verder
Huurrecht

Extreme inflatie onvoorziene omstandigheid voor huurder bedrijfsruimte?

Indexatieclausule ROZ-model De inflatie over 2022 was extreem hoog. Na een aantal ...

Lees verder
Verbintenissenrecht

Afbreken onderhandelingen niet onrechtmatig

Partijen waren jaren met elkaar in onderhandeling over de toekomstige huur van ...

Lees verder