Thomas van Vugt

Advocaat Mediarecht en vastgoedrecht

Thomas van Vugt

Over Thomas

Thomas studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 2003 als advocaat in Amsterdam gevestigd. Hij deed een brede ervaring op bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam en richtte in 2011 samen met zijn drie partners AMS Advocaten N.V. op.

Specialisaties

Thomas adviseert en procedeert met name op het gebied van het verbintenissenrecht, vastgoedrecht en mediarecht.

Thomas was onder meer betrokken bij rechtszaken rondom het luxewarenhuis Haussmann dat op het Rokin had moeten verschijnen maar waar uiteindelijk Hudson’s Bay zich heeft gevestigd. Ook trad hij in verschillende kwesties op voor de Supportersvereniging Ajax. In 2022 stond Thomas met succes een Indonesische handelsagent bij in een geschil over een agentuurovereenkomst met een Nederlandse onderneming.

Mediarecht

Daarnaast heeft Thomas veel ervaring met procedures op het gebied over onrechtmatige publicatie, smaad en laster, rectificatie en schadevergoeding.

In 2015 won hij het bekende "wraakporno kort geding" tegen Facebook. De kortgedingrechter in Amsterdam veroordeelde Facebook om de gegevens achter een nepaccount te verstrekken. Ook stond Thomas de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) bij in verband met een groot achtergrondartikel in het NRC. In 2022 voerde hij bij de rechtbank Amsterdam namens Nederlandse wijnimporteurs met succes een kort geding tegen een bekende sommelier, die veroordeeld werd tot het plaatsen van een rectificatie.

Werkstijl

Zijn werkstijl kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij de zaken van zijn cliënten, daadkracht en korte lijnen. Hij is in staat om snel tot de kern van een geschil te komen en – indien gewenst – direct in actie te komen.

Naast zijn dagelijkse advocatenpraktijk is Thomas als expert verbonden aan de zakelijke nieuwswebsite BusinessInsider.nl.

Rechtsgebiedenregister

Thomas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: verbintenissenrecht en vastgoedrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op

Blogs van Thomas

Huurrecht

Extreme inflatie onvoorziene omstandigheid voor huurder bedrijfsruimte?

In het kort: Huur van bedrijfsruimten worden na verwachting met 10% geïndexeerd. ...

Lees verder
Verbintenissenrecht

Afbreken onderhandelingen niet onrechtmatig

Partijen waren jaren met elkaar in onderhandeling over de toekomstige huur van ...

Lees verder
Verbintenissenrecht

Vaststellingsovereenkomst houdt ondanks onjuiste voorstelling van zaken stand

Hoewel een van de partijen bij het sluiten van de vaststellingsovereenkomst uitging ...

Lees verder