KNB presenteert model-akte voor de flex-bv

Door Hidde Reitsma in Ondernemingsrecht op 1 minuut leestijd

KNB presenteert model-akte voor de flex-bv

Vooruitlopend op invoering van de flex-bv-wetgeving, die mogelijk op 1 juli 2012 in werking treedt, heeft de Koninkijke Notariele Beroepsorganisatie (KNB) een model voor een notariële oprichtingsakte van een kleine flex-BV gepresenteerd, met statuten De statuten vermelden bij rechtspersonen met in aandelen vermeld kapitaal het bedrag van het maatschappelijk kapitaal en het soort, aantal en het bedrag van de aandelen. Voorts bevatten de statuten bepalingen over bestuur, aandeelhoudersvergadering, een eventuele raad van commissarissen, ontbinding en vereffening.
» Meer over statuten
statuten
die tot een minimum zijn beperkt.

Op onze website is een dossier flex-BV aangelegd.

Meer over de flex-BV

De wetsvoorstellen voor de flex-bv brengen een aanzienlijke vereenvoudiging en flexibilisering aan op het bestaande BV-recht. Zo worden het verplichte minimumkapitaal van € 18.000, de bankverklaring bij inbreng in geld en de accountantsverklaring bij inbreng in natura afgeschaft en kan een bv volstaan met eenvoudige statuten. De verklaring van geen bezwaar voor oprichting van een BV was op 1 juli 2011 al afgeschaft. Met de flex BV kan een ondernemer de statuten van zijn bedrijf vergaand aanpassen. De statuten kunnen straks dus voor elke BV op maat worden gemaakt. Aanpassen van de statuten is niet verplicht, maar vaak wel noodzakelijk om te profiteren van de geboden flexibiliteit en vrijheid. Vaak moeten dan ook andere zaken die hiermee samenhangen worden aangepast, zoals aandeelhoudersovereenkomsten en de kapitaalstructuur.

Vragen

Heeft u vragen over de gevolgen van de flex-BV voor uw situatie? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op.

Blijf op de hoogte: de nieuwsbrief van AMS Advocaten

Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Gratis en vrijblijvend uiteraard!
 • * = verplicht veld
 • Hidde Reitsma - Advocatenkantoor AMS Advocaten
  Hidde Reitsma Hidde heeft een brede ervaring opgedaan in de civiele procespraktijk en specialiseerde zich later in het ondernemingsrecht en insolventierecht. Zijn gevarieerde proces- en adviespraktijk is daar de weerslag van. Volg Hidde ook op Google, LinkedIn of Twitter. Hidde is bereikbaar via e-mail en +31 (0)20-3080315.
  Volg ons op social media
  Ontvang onze nieuwsbrief
  Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen?
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
 • * = verplicht veld
 • Categorieën
  Meer in Ondernemingsrecht
  Advocaat Amsterdam
  Alle actualiteiten over het dossier flex-BV

  Op onze website is een apart dossier aangelegd over de invoering van de flex-BV. Alle actualiteiten hieromtrent, en nieuws over...

  Sluiten