Invoering flex BV nog steeds gepland voor 1 juli 2012

Door Hidde Reitsma in Ondernemingsrecht op 1 minuut leestijd

Invoering flex BV nog steeds gepland voor 1 juli 2012

Morgen is het vijf jaar geleden (!) dat het wetsvoorstel vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht ter invoering van de “Flex-BV” werd ingediend. Gisteren heeft de Eerste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie de nadere memorie van antwoord ontvangen.

Daaruit blijkt dat de minister van Justitie vertrouwen heeft in de acceptatie het te moderniseren bv-recht door de praktijk. Hij benadrukt het in principe vrijblijvende karakter en lijkt dus nog steeds te mikken op inwerkingtreding per 1 juli 2012. Advocaat ondernemingsrecht Hidde Reitsma legt uit

Datum invoering flex BV

De concrete datum van inwerkingtreding zal mede afhankelijk zal zijn van de behandeling in de Eerste Kamer. Hierover zal op 5 juni meer duidelijk worden; de betreffende Eerste Kamercommissie behandelt alsdan de nadere memorie van antwoord.

Dossier flex-BV

Lees alles over de invoering in het dossier flex-BV.

Juridisch advies over de flex-BV

Heeft u vragen over de gevolgen van de flex-BV voor uw situatie? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op.

Blijf op de hoogte: de nieuwsbrief van AMS Advocaten

Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Gratis en vrijblijvend uiteraard!
 • * = verplicht veld
 • Hidde Reitsma - Advocatenkantoor AMS Advocaten
  Hidde Reitsma Hidde heeft een brede ervaring opgedaan in de civiele procespraktijk en specialiseerde zich later in het ondernemingsrecht en insolventierecht. Zijn gevarieerde proces- en adviespraktijk is daar de weerslag van. Volg Hidde ook op Google, LinkedIn of Twitter. Hidde is bereikbaar via e-mail en +31 (0)20-3080315.
  Volg ons op social media
  Ontvang onze nieuwsbrief
  Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen?
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
 • * = verplicht veld
 • Categorieën
  Meer in Ondernemingsrecht
  Faillissement aanvragen advocaat Amsterdam
  Ontbonden vennootschap kan alsnog failliet worden verklaard

  Het komt in de huidige recessie vaak voor dat vennootschappen buiten faillissement worden geliquideerd. Het is voor crediteuren niet altijd...

  Sluiten