Onderzoek: niet meer werkgelegenheid in Amsterdam door koopzondag

Door Thomas van Vugt in In de media op 1 minuut leestijd

Onderzoek: niet meer werkgelegenheid in Amsterdam door koopzondag

De permanente zondagsopenstelling in Amsterdam heeft amper extra werkgelegenheid opgeleverd en het zijn vooral de grote ketens die van de koopzondag profiteren. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit de Monitor Koopzondag. Advocaat winkeltijdenwet Thomas van Vugt legt uit. 

De Winkeltijdenwet en toeristisch regime

Sinds 26 februari 2010 heeft Amsterdam middels beleid de gemeente in zijn geheel aangewezen als toeristisch gebied. Daardoor mogen alle winkels iedere zondag open. De meeste ondernemers die afgelopen jaar besloten hun winkel ook op zondag te openen kozen ervoor het personeel meer uren te laten werken in plaats van nieuwe werknemers aan te nemen. Alleen grote winkels hebben vaker extra personeel aangenomen.

Omzetverschuiving vs omzetverhoging

Opvallend is verder dat zaterdag voor alle winkeliers de dag blijft waarop het meest wordt verkocht. Verder geeft 37% van de winkeliers geeft aan dat zij open gaan omdat de concurrent ook open is.

AMS Advocaten: Winkeltijdenwet advocaat

AMS Advocaten beschikt over zeer ervaren advocaten op het gebied van de Winkeltijdenwet en zondagsopenstelling. Neem gerust contact met een Winkeltijdenwet advocaat Een jurist die rechtsbijstand verleent en cliënten vertegenwoordigt in rechtszaken.
» Meer over advocaat
advocaat
op voor een vrijblijvend gesprek.

Blijf op de hoogte: de nieuwsbrief van AMS Advocaten

Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Gratis en vrijblijvend uiteraard!
 • * = verplicht veld
 • Thomas van Vugt - Advocatenkantoor AMS Advocaten
  Thomas van Vugt

  Thomas adviseert en procedeert met name op het gebied van het verbintenissenrecht, waaronder het ondernemingsrecht, het vastgoedrecht, het huurrecht bedrijfsruimte en mediarecht. Volg Thomas op Google, LinkedIn of Twitter.

  Thomas is bereikbaar via e-mail en +31 (0)20-3080315.
  Volg ons op social media
  Ontvang onze nieuwsbrief
  Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen?
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
 • * = verplicht veld
 • Categorieën
  Meer in In de media
  AMS Advocaten start proefproces algemene voorwaarden KNVB

  De officiële supportersvereniging van AFC Ajax heeft AMS Advocaten in de arm genomen om een proefproces te beginnen over de...

  Sluiten