1 min lezen

Onderzoek: niet meer werkgelegenheid in Amsterdam door koopzondag

NL

De permanente zondagsopenstelling in Amsterdam heeft amper extra werkgelegenheid opgeleverd en het zijn vooral de grote ketens die van de koopzondag profiteren. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit de Monitor Koopzondag. Advocaat winkeltijdenwet Thomas van Vugt legt uit. 

De Winkeltijdenwet en toeristisch regime

Sinds 26 februari 2010 heeft Amsterdam middels beleid de gemeente in zijn geheel aangewezen als toeristisch gebied. Daardoor mogen alle winkels iedere zondag open. De meeste ondernemers die afgelopen jaar besloten hun winkel ook op zondag te openen kozen ervoor het personeel meer uren te laten werken in plaats van nieuwe werknemers aan te nemen. Alleen grote winkels hebben vaker extra personeel aangenomen.

Omzetverschuiving vs omzetverhoging

Opvallend is verder dat zaterdag voor alle winkeliers de dag blijft waarop het meest wordt verkocht. Verder geeft 37% van de winkeliers geeft aan dat zij open gaan omdat de concurrent ook open is.

AMS Advocaten: Winkeltijdenwet advocaat

AMS Advocaten beschikt over zeer ervaren advocaten op het gebied van de Winkeltijdenwet en zondagsopenstelling.

Thomas van Vugt

Thomas van Vugt

Thomas adviseert en procedeert met name op het gebied van het verbintenissenrecht, het vastgoedrecht, en mediarecht. Bekijk hier zijn track record. Volg Thomas op Twitter en LinkedIn.
Ravel Residence