Onno Hennis

Advocaat Ondernemingsrecht

Onno Hennis

Over Onno

Onno Hennis is sinds 2009 advocaat en heeft zich in 2015 aangesloten bij het team van AMS Advocaten. Onno heeft rechten (cum honore) en Europese Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Humboldt Universität in Berlijn. Na zijn studie werkte Onno bij De Brauw Blackstone Westbroek waar hij zich achtereenvolgens bezighield met fusies en overnames, en algemeen procesrecht.

Specialisatie

Bij AMS Advocaten richt Onno zich op het adviseren en procederen in commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen. Hij behandelt zowel zaken die zich binnen de vennootschap afspelen (zoals impasses binnen de algemene vergadering van aandeelhouders en bestuurdersaansprakelijkheid), als geschillen van de onderneming met externe partijen (zoals voormalige handels- en investeringspartners, leveranciers en klanten).

Onno heeft met succes de specialisatieopleiding Vennootschapsrecht- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie voltooid. Dit is de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het ondernemingsrecht.

Docent aan de UvA

Onno is als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij colleges geeft en studenten begeleidt bij hun deelname aan internationale pleitwedstrijden. Hij geeft colleges voor het mastervak 'International Commercial Arbitration' en beoordeelt bacheloressays en masterscripties.

German Desk

Onno spreekt vloeiend Engels en Duits. Door zijn ervaringen – onder meer bij Allen&Overy in Frankfurt am Main – is hij goed in staat om cliënten met activiteiten in Duitsland te adviseren. Onno is verantwoordelijk voor de German Desk van AMS Advocaten.

Expert bij BusinessInsider.nl en BNR

Naast zijn dagelijkse advocatenpraktijk is Onno als expert verbonden aan de zakelijke nieuwswebsite BusinessInsider.nl. In het radioprogramma BNR Juridische zaken geeft Onno met enige regelmaat zijn visie op actuele juridische thema’s.

Rechtsgebiedenregister

Onno heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: burgerlijk procesrecht en ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op

Blogs van Onno

Procesrecht

Rechtbanken moeten zaakgegevens en zittingsdata openbaar maken

Baanbrekende uitspraak In een baanbrekende uitspraak heeft de Hoge Raad bepaald ...

Lees verder
Aansprakelijkheidsrecht

DJ Paul van Dyk claimt met succes miljoenen van dance organisator vanwege val van podium

Tijdens een optreden in Utrecht in 2016 viel DJ Paul van Dyk van een podium. Hij ...

Lees verder
Ondernemingsrecht

Ondernemingskamer: Russen terecht niet welkom bij vergadering

In navolging van het Amsterdamse Hof besliste de ondernemingskamer Een afdeling ...

Lees verder