Onno Hennis

ondernemingsrecht

Onno Hennis is sinds 2009 advocaat en heeft zich in 2015 aangesloten bij het team van AMS Advocaten.

Onno heeft rechten (cum honore) en Europese Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Humboldt Universität in Berlijn.

Na zijn studie werkte Onno 3,5 jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek waar hij zich achtereenvolgens bezighield met fusies en overnames, en algemeen procesrecht.

Bij AMS Advocaten richt Onno zich op het adviseren en procederen in commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen. Hij behandelt zowel zaken die zich binnen de vennootschap afspelen (zoals impasses binnen de AvA en bestuurdersaansprakelijkheidskwesties), als geschillen van de onderneming met externe partijen (zoals voormalige handels- en investeringspartners, leveranciers en klanten, etc.).

Onno is als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij colleges geeft en studenten begeleidt bij hun deelname aan internationale pleitwedstrijden. Hij geeft colleges voor het mastervak ‘International Commercial Arbitration’ en beoordeelt bacheloressays en masterscripties.

Onno spreekt vloeiend Engels en Duits. Door zijn ervaringen – onder meer bij Allen&Overy in Frankfurt am Main – is hij goed in staat om cliënten met activiteiten in Duitsland te adviseren.

Laatste blogs van Onno