Mariëlle de Wild

Advocaat Insolventierecht

Mariëlle de Wild

Over Mariëlle

Mariëlle studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft de master Commerciële rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Zij is sinds 2017 werkzaam als advocaat bij AMS Advocaten waar zij zich voornamelijk bezig houdt met het adviseren, onderhandelen en procederen op het gebied van het insolventierecht en zakelijke en persoonlijke zekerheidsrechten. Daarnaast is Mariëlle gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, specifiek bestuurders- en commissarisaansprakelijkheid.

Insolventierecht

Mariëlle wordt regelmatig aangesteld als curator in faillissementen van MKB-vennootschappen. In die functie heeft zij veel ervaring opgebouwd in het insolventierecht. Zowel vanuit de positie van curator maar ook vanuit de failliet, diens bestuurders, aandeelhouders, financiers en andere betrokkenen. Mariëlle is daarmee bij uitstek de advocaat om cliënten bij te staan in (dreigende) faillissementen en/of geschillen met curatoren en bestuurdersaansprakelijkheidskwesties.

Specialisatieopleidingen

Mariëlle heeft in verband met de inwerkingtreding van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in 2021 de specialisatieopleiding “Herstructureringsdeskundige” gevolgd.

Op dit moment volgt Mariëlle de postdoctorale specalisatieopleiding Isolventierecht aan de Grotius Academie. Dit is de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het insolventierecht.

Lidmaatschappen

Mariëlle is lid van de vereniging voor Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA).

Rechtsgebiedenregister

Mariëlle heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten insolventierecht als hoofdrechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op

Blogs van Mariëlle

Insolventierecht

Vordering wegens verbeurde dwangsom kan als steunvordering dienen

In het Berzona-arrest heeft de Hoge Raad met betrekking tot een steunvordering ...

Lees verder
Insolventierecht

Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie is in werking getreden

Op woensdag 15 november 2023 is de Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie ...

Lees verder
Insolventierecht

Faillissement Big Bazar: gevolgen voor verhuurders, werknemers en leveranciers

Big Bazar is op dinsdag 26 september 2023 door de rechtbank Amsterdam failliet ...

Lees verder