2 min lezen

Breed gedragen doorstart MijnStadstuin

NL

In het kort

  • MijnStadstuin heeft een succesvolle doorstart gemaakt, waarbij de oorspronkelijke oprichter samenwerkt met de huidige ondernemers via Greenius Soil B.V. en de coöperatieve vereniging Stadstuinen van West.
  • De activiteiten van MijnStadstuin, waaronder moestuinen, andere groene ondernemers, het compostproject en het voedselbos, zullen worden voortgezet.
  • De nieuwe coöperatieve structuur biedt nieuwe mogelijkheden en eigenaarschap voor de ondernemers die op het terrein van MijnStadstuin actief zijn.

De afgelopen weken is hard gewerkt aan een doorstart Proces waarbij de activa van een failliete onderneming van de curator worden gekocht met als doel de activiteiten van de failliet voort te zetten.
» Meer over doorstart
doorstart
voor MijnStadstuin met het heuglijk resultaat dat dit is gelukt, bevestigt curator Een door de rechtbank aangewezen persoon die is belast met het beheer en de beschikking over het vermogen van een gefailleerde.
» Meer over curator
curator
Nienke Bobbert (AMS Advocaten). Met ingang van 1 januari 2023 zet de oorspronkelijke oprichter R. (Robin) van Asperen in overleg en samenwerking met de huidige ondernemers van MijnStadstuin de activiteiten voort via de vennootschap Greenius Soil B.V. en de nieuwe coöperatieve vereniging Stadstuinen van West. Daarbij zullen de huidige activiteiten waaronder de moestuinen, de bedrijvigheid van de andere groene ondernemers op het land, het collectieve compost project en het voedselbos behouden blijven. Ook zal de vaste ‘Tuinbutler’ F. (Friso) van Overbeek aan MijnStadstuin verbonden blijven.

Volgens Robin van Asperen is er op onvoorspelbare wijze een lang gekoesterde droom in vervulling gegaan om als MijnStadstuin door te ontwikkelen naar een coöperatieve vorm, “iets wat deze plek op het lijf is geschreven”. Ook zal MijnStadstuin zich nu uitsluitend kunnen gaan richten op hetgeen waar ze het beste in is, mensen ondersteunen om hun eigen eten te (leren) telen.

Voor de ondernemers die op het terrein van MijnStadstuin zitten, breekt nu ook een nieuwe tijd aan, waarin ze mede eigenaren worden van de grond die ze dagelijks hun liefde en aandacht geven. “Deze extra verbinding, de duidelijk- en zekerheidsrecht Zakelijke rechten die strekken tot ter zekerheid van een vordering, zoals pand en hypotheek.
» Meer over zekerheidsrecht
zekerheid
die het ons als jonge ondernemers biedt en de nieuwe organisatie die we met alle ondernemers gaan invullen en dragen, zijn prachtige vooruitzichten voor dit nieuwe jaar”, aldus Michel Kegels die met GroenHartig een van de ondernemers in de nieuwe coöperatie is.

Wanneer je op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen van MijnStadstuin de komende tijd, abonneer je dan op de nieuwsbrief van MijnStadstuin (onderaan de pagina op www.mijnstadstuin.nl) Met specifieke vragen over de activiteiten vanaf 1 januari 2023 kun je terecht bij Robin van Asperen, email: robin@greenius.nl en telefoonnummer: +31 6 53 55 72 44.

Vorderingen op MijnStadstuin B.V. met betrekking tot de periode voor 6 december 2022 – de datum van het faillissement – en eventuele overige vragen in verband met het faillissement kunnen worden gericht aan kirsten.vanweert@amsadvocaten.nl.

Nienke Bobbert

Nienke Bobbert

Nienke heeft ruim 20 jaar ervaring in de procespraktijk, in het bijzonder op het gebied van insolventierecht, aansprakelijkheidsrecht en contractenrecht.

Ravel Residence