Nienke Bobbert

Advocaat Insolventierecht

Nienke Bobbert

Over Nienke

Nienke studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en vestigde zich in 1996 als advocaat in Amsterdam. Zij bouwde een uitgebreide advies- en procespraktijk op bij een middelgroot advocatenkantoor, waar zij zich specialiseerde in insolventie- en aansprakelijkheidsrecht. In 2019 heeft zij zich aangesloten bij AMS Advocaten.

Specialisaties

Nienke heeft ruim 20 jaar ervaring in de procespraktijk, in het bijzonder op het gebied van insolventierecht, aansprakelijkheidsrecht en contractenrecht. Zij staat zowel ondernemingen en organisaties als bestuurders en toezichthouders bij in geschillen op het gebied van corporate governance. Omdat Nienke tevens ruime ervaring heeft als curator in faillissementen kent zij ook het krachtenveld rondom insolventies als geen ander.

Geschillenbeslechting

Naast advisering over contracten en samenwerking- en organisatiestructuur, richt de praktijk van Nienke zich voor een belangrijk deel op geschillenbeslechting. Daarbij is niet alleen het procederen zelf van belang, maar ook advisering over de wijze van geschillenbeslechting en processtrategie.

Grotius specialisatieopleiding

Nienke heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Onderneming en Aansprakelijkheid aan de Grotius Academie voltooid (cum laude) alsmede de INSOLAD/Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht.

Nienke is tevens lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) en haar internationale tak INSOL.

Rechtsgebiedenregister

Nienke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: insolventierecht en ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op

Blogs van Nienke

Ondernemingsrecht

Aansprakelijkheid Raad van Commissarissen

Wanneer is sprake van interne aansprakelijkheid (2:9 BW)? Norm Het is de taak ...

Lees verder
AMS Advocaten

Breed gedragen doorstart MijnStadstuin

De afgelopen weken is hard gewerkt aan een doorstart voor MijnStadstuin met het ...

Lees verder
Insolventierecht

Turboliquidatie – of toch faillissement?

Met een verwachte toename aan bedrijfsbeëindigingen is het spanningsveld tussen ...

Lees verder