AMS Advocaten sluit zich aan bij ICC Nederland

Met ingang van 2018 is AMS Advocaten lid van de International Chamber of Commerce (ICC). ICC is de grootste ondernemersorganisatie ter wereld.

Wat is ICC?

ICC zet zich in voor een goed klimaat voor internationaal zaken doen en voor eerlijke concurrentie. De afdeling waar AMS Advocaten zich bij aansluit, International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland), is één van de 93 lokale afdelingen. ICC zet zich in namens bedrijven in meer dan 130 landen.

ICC Court of Arbitration

ICC behartigt de belangen van internationaal opererende bedrijven op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast ontwikkelen zij mondiale standaarden, door en voor bedrijven, waaronder de bekende Incoterms® regels, de UCP 600® en de recent verschenen Cyber Security Guide for Business. Het ICC Court of Arbitration is het grootste instituut voor internationale commerciële geschillenbeslechting.

Belangenbehartiging ICC

De belangenbehartiging is gericht op het verder verbeteren van het nationale en internationale ondernemings- en vestigingsklimaat voor bedrijven, en op convergentie van wetgeving. Verenigde Naties, de Wereldhandelsorganisatie WTO, de G20, de werelddouaneorganisatie WCO en vele andere intergouvernementele organisaties zijn vaste gesprekspartners.

Internationalisering en focus op arbitrage

Het lidmaatschap van ICC Nederland past binnen de focus van AMS Advocaten om zich te richten op internationaal opererende ondernemingen. AMS Advocaten kan uw onderneming op het hele spectrum (van arbeidsrecht tot IE en van vennootschapsrecht tot financieringen) bijstaan, zowel als het gaat om advisering als procederen. AMS Advocaten heeft specifieke kennis en ervaring met internationale arbitrageprocedures.

Meer in AMS Advocaten
Advocaat Onno Hennis betrokken bij Vis Moot in Hong Kong

Afgelopen week vond in Hong Kong de Willem C. Vis Moot East (“Vis Moot”) plaats. De Vis Moot is een...

Sluiten