AMS Advocaat Onno Hennis traint studenten Myanmar voor Willem C. Vis Moot Court 2017

Door AMS Advocaten in AMS Advocaten op 2 minuten leestijd

AMS Advocaat Onno Hennis traint studenten Myanmar voor Willem C. Vis Moot Court 2017

AMS  advocaat Een jurist die rechtsbijstand verleent en cliënten vertegenwoordigt in rechtszaken.
» Meer over advocaat
advocaat
Onno Hennis geeft deze week op verzoek van de organisatie van de Willem C. Vis Moot een week lang colleges en trainingen aan een groep van 26 Birmese studenten om hen voor te bereiden op de jaarlijkse pleitwedstrijd.

 

 

Vis Moot Court 2017: fictief handelsrechtelijk geschil

De Willem C. Vis Moot Court (“Vis Moot”) is een internationale pleitwedstrijd voor universiteiten van over de hele wereld op het gebied van internationale (handels)arbitrage. De pleitwedstrijd is een 8 maanden durende simulatie van een fictief handelsrechtelijk geschil. De studenten stappen eigenlijk in de schoenen van de advocaten van zowel eiser De partij die gedagvaard wordt om te verschijnen in een rechtszaak wordt aangeduid als de gedaagde. Dit in tegenstelling tot de eiser, de partij die het initiatief tot de rechtszaak heeft genomen en daartoe door een gerechtsdeurwaarder een dagvaarding heeft laten betekenen aan de gedaagde.
» Meer over eiser
eiser
als eis in reconventie Een gedaagde in een dagvaardingsprocedure is bevoegd een tegenvordering in te stellen. Dit wordt een eis in reconventie of tegeneis genoemd.
» Meer over eis in reconventie
gedaagde
en stellen verweerschriften voor beide partijen op. De pleidooien vinden plaats in Hong Kong en Wenen ten overstaan van scheidsgerechten die bestaan uit ervaren advocaten, arbiters en hoogleraren.

Universiteiten VS en Europa hebben voorsprong op die van Zuidoost-Azië en Afrika

De Vis Moot bestaat al 25 jaar. Sinds een aantal jaar heeft de organisatie in Hong Kong een ‘Capacity Building Project’ in het leven geroepen. Dat project probeert een ‘level playing field’ te creëren voor alle deelnemende teams. Het blijkt namelijk elk jaar dat universiteiten uit Amerika en Europa een grote inhoudelijke en organisatorische voorsprong hebben op teams van universiteiten uit Zuidoost-Azië en Afrika.

Advocaat bereidt studenten Myanmar voor op Vis Moot

In het kader van het Capacity Building Project wordt ieder jaar één of meerdere universiteit uitgekozen die beperkte resources heeft, zowel financieel als inhoudelijk. De studenten worden ondersteund onder meer door een tweeweekse crash course in arbitrage en internationaal handelsrecht. Dit jaar zijn drie universiteiten uit Myanmar, het land dat wordt geteisterd door een intern conflict, uitgekozen. Onno Hennis helpt de studenten om goed voorbereid te zijn voor de prestigieuze pleitcompetitie in de hoop dat deelname voor de studenten een ‘stepping stone’ zal zijn voor hun verdere carrière.

Op de foto boven o.a. advocaat Onno Hennis (rechts) met o.a. John Pinney (Graydon LLP), Monika Prusinowska (EU-Chinese School of Law), Louise Barrington (Vis Moot East) en rector van Dagon University Mrs. Aye Aye Tun. Onder een impressie van lesruimte en studiemateriaal. 

Blijf op de hoogte: de nieuwsbrief van AMS Advocaten

Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Gratis en vrijblijvend uiteraard!
 • * = verplicht veld
 • Volg ons op social media
  Ontvang onze nieuwsbrief
  Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen?
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
 • * = verplicht veld
 • Categorieën
  Meer in AMS Advocaten
  Advocatenkantoor AMS Advocaten in Naarden

  AMS Advocaten heeft naast haar vestiging in Amsterdam, ook een vestiging in Naarden. Dit kantoor is gevestigd aan de IJsselmeerweg...

  Sluiten