Ontevreden over uw rechtsbijstandsverzekeraar? U heeft recht op een second opinion door een advocaat naar keuze

AMS Advocaten wordt regelmatig benaderd door mensen die ontevreden zijn over het juridisch advies van een rechtsbijstandsverzekeraar. In zo’n geval kunt u niet alleen een klacht indienen, maar heeft u ook recht op een (voor u gratis) second opinion. Een door u uit te kiezen advocaat beoordeelt dan of de rechtsbijstandsverzekeraar wel juist heeft geadviseerd. AMS advocaat Thomas van Vugt, die regelmatig gevraagd wordt een second opinion af te geven, legt uit hoe het werkt.

Klacht rechtsbijstandverzekeraar: de klachtenregeling

In Nederland zijn er diverse rechtsbijstandverzekeraars. Denk aan de DAS, Achmea Rechtsbijstand, ING en Interpolis. Als u het niet eens bent met de wijze waarop uw verzekeraar uw zaak heeft behandeld kunt u daarover een klacht indienen. Iedere rechtsbijstandsverzekeraar in Nederland heeft daarvoor een interne klachtenprocedure. Vaak is er een speciaal formulier waarmee u uw klacht kunt indienen.

De geschillenregeling: second opinion aanvragen

Een verzekerde heeft op grond van de polisvoorwaarden het recht om een second opinion aan een advocaat te vragen. De advocaatkosten die hiermee gepaard gaan komen voor rekening van de rechtsbijstandsverzekeraar. De verzekerde mag dus zelf een advocaat uitkiezen. De advocaat van uw keuze maakt van tevoren afspraken met de rechtsbijstandverzekeraar over de kosten die gepaard gaan met het geven van de second opinion.

Advocaat voor second opinion rechtsbijstand

De advocaten van AMS Advocaten in Amsterdam hebben veel ervaring met het geven van een second opinion.

More in Procesrecht
Rechter maakt fout in eindbeslissing: is herstel mogelijk?

Als een rechter in een tussenvonnis een eindbeslissing geeft op een bepaald punt, is hij hier in principe de rest...

Close