Terug
i

intrekking van aandelen

Als een vennootschap het geplaatste aandelenkapitaal wil verminderen, kan zij dit onder meer bereiken door aandeel De gedeelten waarin het kapitaal van een BV of NV is verdeeld.
» Meer over aandeel
aandelen
in te trekken. Voor intrekking is een besluit van de algemene vergadering Het orgaan binnen verenigingen en vennootschappen met in aandelen verdeeld kapitaal met alle bevoegdheid die niet aan het bestuur of aan anderen is toegekend.
» Meer over algemene vergadering
AVA
nodig. Ook is een statutenwijziging Aanpassing van statuten bij notariële akte
» Meer over statutenwijziging
statutenwijziging
vereist. Na intrekking bestaan de aandelen niet meer.

In artikel 2:208 BW is bepaald welke aandelen kunnen worden ingetrokken en op welke wijze. Aandelen die de vennootschap zelf houdt kunnen worden ingetrokken of aandelen waarvan in de statuten De statuten vermelden bij rechtspersonen met in aandelen vermeld kapitaal het bedrag van het maatschappelijk kapitaal en het soort, aantal en het bedrag van de aandelen. Voorts bevatten de statuten bepalingen over bestuur, aandeelhoudersvergadering, een eventuele raad van commissarissen, ontbinding en vereffening.
» Meer over statuten
statuten
is bepaald dat deze kunnen worden ingetrokken. Vaak zal de vennootschap eerst aandelen terugkopen van aandeelhouders (inkoop van aandelen). Na inkoop volgt meestal intrekking.

Paleis van justitie
Kom verder met steun van AMS
Neem contact op