Terug
g

goed huurderschap

De zorgverplichting van de huurder om zich te gedragen als een goed huurder ten aanzien van het gebruik van het gehuurde.

Deze verplichting strekt zich niet alleen uit over het gebruik van het goed maar een huurder moet zich ook goed gedragen jegens de omgeving. Dit speelt met name bij de huur van woonruimte een rol. Als een huurder overlast bezorgd aan buren wordt dit gezien als het niet goed gedragen als goed huurder. Ook het hebben van een hennepkwekerij of een schotelantenne zijn voorbeelden van niet gedragen als goed huurder. Bij bedrijfsruimte Een gebouwde onroerende zaak bestemd voor de uitoefening van een winkelbedrijf, horeca of ambachtsbedrijf en waar een voor het publiek toegankelijke ruimte aanwezig is voor rechtstreekse levering van roerende zaken of voor dienstverlening.
» Meer over bedrijfsruimte
bedrijfsruimte
kan het (langdurig) leeg laten staan van het gehuurde in strijd zijn met het goed huurderschap vanwege het risico op krakers.

Het schenden van de verplichting van goed huurderschap kan een grond opleveren voor de ontbinding van de huurovereenkomst door de verhuurder.

Paleis van justitie
Kom verder met steun van AMS
Neem contact op