1 min lezen

nepaccount facebook verwijderen

Thomas van Vugt
Thomas van Vugt
Neem contact op

Vals Facebook-account op uw naam

Het komt regelmatig voor dat een onbekend persoon een Facebookaccount aanmaakt op iemands anders naam. Vaak ook met een profielfoto erbij. Dat kan heel vervelend en zelfs schadelijk zijn. Wat kunt u doen als er op uw naam een vals Facebookaccount is aangemaakt?

Servicevoorwaarden en richtlijnen

Facebook hanteert servicevoorwaarden en richtlijnen die iedere gebruiker van het platform van tevoren moet accepteren. In die regels staat onder meer dat Facebook eist dat haar gebruikers hun account dezelfde naam geven als de naam die de betreffende gebruiker in het dagelijks leven gebruikt. Volgens Facebook is dat bedoeld is om een veilige omgeving te creëren waar mensen elkaar kunnen vertrouwen en elkaar verantwoordelijk kunnen houden.

Als rapporteren niet helpt

Als er een nepaccount op uw naam is aangemaakt dan is het mogelijk om Facebook daarvan op de hoogte te stellen en te verzoeken het account te verwijderen (rapporteren). Dat gaat via een digitaal formulier.

Als Facebook het nepaccount vervolgens niet verwijdert, is het mogelijk om via een advocaat Facebook te dagvaarden voor de Nederlandse rechter. Die kan dan gevraagd worden om Facebook te veroordelen het account in kwestie te verwijderen. Als de rechter zo’n veroordeling uitspreekt dan kan hij daar een dwangsom aan koppelen, om de veroordeling kracht bij te zetten.

Nieuws-
brief

Ravel Residence