1 min lezen

compensatie transitievergoeding

Sander Schouten
Sander Schouten
Neem contact op

Transitievergoeding betaald vanaf 1 juli 2015

Ook zieke werknemers hebben recht op de transitievergoeding als zij voldoen aan de voorwaarden. Sinds 1 april 2020 kan de werkgever bij het UWV compensatie aanvragen voor de transitievergoeding die hij heeft betaald wanneer hij een langdurig zieke werknemer heeft ontslagen. Deze compensatie geldt met terugwerkende kracht voor alle transitievergoedingen die op of na 1 juli 2015 zijn betaald. De werkgever komt in aanmerking voor de compensatie als het dienstverband van de langdurig zieke werknemer is geëindigd door opzegging door de werkgever met toestemming van het UWV, of door het sluiten van een beëindigingsovereenkomst met als reden “langdurige arbeidsongeschiktheid” of als de tijdelijke arbeidsovereenkomst om die reden niet is verlengd. Ook kan de werkgever compensatie krijgen als de arbeidsovereenkomst gedeeltelijk is beëindigd.

Compensatie gemaximeerd

Het gecompenseerde bedrag bedraagt nooit meer dan de transitievergoeding zoals die geldt op het moment dat de werknemer 104 weken ziek is. Dit betekent dat de opgebouwde transitievergoeding tijdens de periode dat het dienstverband slapend is gehouden niet wordt gecompenseerd.

Binnen zes maanden aanvragen

De werkgever dient de compensatie binnen zes maanden nadat hij de transitievergoeding volledig heeft betaald aan te vragen bij het UWV.

Nieuws-
brief

Ravel Residence