Terug
l

lease

Lease ziet op de overeenkomst Een meerzijdige rechtshandeling, waarbij een of meer partijen jegens een of meer andere partijen een verbintenis aangaan.
» Meer over overeenkomst
overeenkomst
waarbij een leasemaatschappij (de lessor) een zaak volledig financiert en dan verhuurt aan de gebruiker daarvan (de lessee) tegen een maandelijkse vergoeding. Deze huur/kredietvorm komt vaak voor bij auto’s maar ook een CV-ketel kan worden geleased. Meestal is er een koopoptie Het onherroepelijke aanbod van de verhuurder om met de huurder een koopovereenkomst te sluiten terzake van het gehuurde zodra de huurder deze optie inroept.
» Meer over koopoptie
koopoptie
in de leaseovereenkomst opgenomen zodat de lessee na afloop van de leaseperiode de mogelijkheid heeft de zaak te kopen.

Het verschil met huurkoop De koopovereenkomst waarbij de zaak wel aan koper wordt geleverd maar pas in eigendom overgaat als de koopprijs is afbetaald.
» Meer over huurkoop
huurkoop
is dat de overdracht Overdracht is het overdragen van een recht (indien het een recht van eigendom betreft: in eigendom) aan een ander.
» Meer over overdracht
overdracht
van de zaak niet reeds is overeengekomen maar slechts optioneel is. De lessor blijft juridisch eigenaar van de zaak. De twee bekendste vormen van lease is de operational lease en de financial lease.

Paleis van justitie
Kom verder met steun van AMS
Neem contact op