AMS Advocaten betrokken bij educatief project in Myanmar

Afgelopen week was AMS advocaat Onno Hennis in Myanmar voor het geven van colleges en trainingen aan de studenten en faculteitsmedewerkers van vier verschillende universiteiten. Hij deed dit op verzoek van de Amerikaanse overheid. 

Democratie Myanmar

Na ongeveer 50 jaar van politieke en economische isolatie is Myanmar sinds 2011 – formeel gesproken – een parlementaire democratie. Sinds 2011 is het land ook open voor buitenlandse investeringen. De afgelopen jaren kende Myanmar enkele forse politieke en maatschappelijke uitdagingen, waarbij de situatie van de Rohingya in Rakhine wellicht wel de meest prangende is.

Stimuleren economie Myanmar

Zowel vanuit de binnenlandse politiek als op het internationale toneel worden initiatieven ontplooid om de economie van Myanmar te stimuleren. Zo is sinds 2016 een werkgroep onder leiding van Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi bezig met wetgeving die het financiële en juridische klimaat in Myanmar moet verbeteren. Zo is er sinds 2017 een nieuwe wet voor binnenlandse en buitenlandse investeringen en is Myanmar sinds 2016 partij bij het Verdrag van New York.

Commercial Law Development Program

De Amerikaanse overheid ontplooit sinds 1989 in het kader van het Commercial Law Development Program (CLDP) wereldwijd projecten met als doel een duurzame juridische infrastructuur te ontwikkelen in gebieden waar dit ontbreekt. CLDP heeft onder meer succesvolle projecten voltooid in (voormalig) Oost-Duitsland, Afghanistan en Argentinië.

Internationale pleitwedstrijd Vis Moot

De Vis Moot is een internationale pleitwedstrijd op het gebied van internationaal handelsrecht waar jaarlijks meer dan 300 universiteiten aan meedoen. AMS Advocaten ondersteunt al jarenlang de deelname van de Universiteit van Amsterdam aan deze pleitwedstrijd.

Vis Moot in Myanmar

Op verzoek van CLDP heeft advocaat Onno Hennis de afgelopen week bij vier universiteiten in Myanmar college gegeven en met studenten gewerkt in het kader van de Vis Moot. De komende 8 maanden zullen de studenten verweerschriften opstellen en zich voorbereiden op de ‘oral hearings’ die in april 2019 in Hong Kong zullen plaatsvinden. Het doel van het project is om een nieuwe generatie juristen in Myanmar op te leiden die kennis en ervaring hebben van arbitrage Particuliere geschillenbeslechting buiten de overheidsrechtspraak om.
» Meer over arbitrage
arbitrage
en (internationaal) handelsrecht.

Internationaal netwerk AMS Advocaten

De ondersteuning van dit project past binnen de strategie van AMS Advocaten om haar klanten juridische ondersteuning te bieden ook als deze (letterlijk) grensoverschrijdend is. Vorige maand is AMS Advocaten toegetreden tot de League of Lawyers, een internationaal samenwerkingsverband van advocatenkantoren. Ook zet AMS Advocaten graag haar kennis en ervaring in bij pro bono projecten in binnen- en buitenland.

Meer in AMS Advocaten
AMS Advocaten toegetreden tot League of Lawyers
AMS Advocaten toegetreden tot League of Lawyers

AMS Advocaten is toegetreden tot het internationale netwerk League of Lawyers, dat voornamelijk bestaat uit Aziatische en Europese advocatenkantoren. Door...

Sluiten