Willem Timmers

Advocaat Intellectueel eigendomsrecht

Willem Timmers

Over Willem

Willem Timmers studeerde ondernemingsrecht met als specialisatie het intellectueel eigendomsrecht aan de Universiteit Leiden. Na zijn studie werkte Willem bij een grote bank/verzekeraar, een niche advocatenkantoor en een middelgroot advocatenkantoor waar hij zich voornamelijk bezighield met intellectueel eigendomsrecht, IT-recht en privacyvraagstukken. Naast zijn studie en werk heeft hij gedurende ruim 13 jaar een IT-bedrijf gehad en heeft daardoor een unieke kijk op ICT-en privacy gerelateerde kwesties. Willem heeft zich in 2021 aangesloten bij het team van AMS Advocaten.

Specialisatie

Bij AMS Advocaten richt Willem zich voornamelijk op het adviseren en procederen over intellectuele eigendomsrechten (zoals merkenrecht, auteursrecht en modellenrecht). Daarnaast houdt Willem zich bezig met commerciële contracten, mede op het gebied van het IT-recht en privacyvraagstukken.

S.K. Martens Specialisatieopleiding en lidmaatschappen

In 2020 heeft Willem heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Intellectueel eigendomsrecht voltooid. Dit is de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht.

Willem is lid van de Vereniging voor Auteursrecht, de Vereniging voor Privacyrecht, de Vereniging voor Reclamerecht en de Vereniging Jonge Procesadvocaten.

Rechtsgebiedenregister

Willem heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebieden geregistreerd: intellectueel eigendomsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kom verder
met steun van AMS

Neem contact op