Robert van Ewijk

Robert van Ewijk studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 2014 advocaat. Robert staat bij zijn cliënten bekend als een efficiënt werkende advocaat, die snel tot de kern van de zaak komt en daarbij de belangen van zijn cliënten altijd vooropstelt. Daarnaast haalt hij er voldoening uit om zijn cliënten in begrijpelijke taal te informeren over de juridische haalbaarheid van hun zaak.

Specialisaties

Robert adviseert en procedeert op het gebied van verbintenissenrecht, waaronder het vastgoedrecht, bouwrechthuurrecht bedrijfsruimte en VvE-recht. Daarnaast heeft hij veel ervaring met het beslag- en executierecht.

Zo heeft Robert diverse succesvolle procedures gevoerd over nakoming koopovereenkomst bedrijfsruimte, beslecht hij erfgrensgeschillen in het voordeel van zijn cliënten, treedt hij op voor verhuurders van bedrijfsruimte bij de ontbinding van de huurovereenkomst en procedeert hij geregeld – en met succes – over geschillen in VvE’s.

VvE-recht

Naast zijn dagelijkse advocatenpraktijk is Robert betrokken bij Nederlandvve.nl, een informatieplatform voor verenigingen van eigenaars. Robert heeft mede om die reden een bijzondere interesse in het VvE-recht. Gezien zijn bijzondere kennis van dit rechtsgebied, is Robert ook geregeld te horen of te zien op radio en TV. Zo schoof hij aan als deskundige bij de Rijdende Rechter en werd hij geïnterviewd door het programma EenVandaag op Radio 1.

Expert bij BusinessInsider.nl

Naast zijn dagelijkse advocatenpraktijk is Robert als expert verbonden aan de zakelijke nieuwswebsite BusinessInsider.nl.

Grotius specialisatieopleiding en lidmaatschappen

In 2019 heeft Robert heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht aan de Grotius Academie cum laude voltooid. Dit is de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het vastgoedrecht.

Daarnaast is Robert lid van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ). De VVJ heeft tot doel het bevorderen van de deskundige beroepsuitoefening van vastgoedjuristen, en organiseert daarvoor verschillende studiebijeenkomsten. Ook is hij lid van de Juristenvereniging Appartementsrecht, een vereniging die de kennisuitwisseling tusen advocaten, notarissen en andere juristen op het gebied van VvE- en appartementsrecht tot doel heeft.

Robert heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebied geregistreerd: vastgoedrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

"Robert is a truly exceptional attorney. He approached our case with great pragmatism and we felt that he genuinely had our best interest in mind."

J.A. H

"Robert is in staat om complexe materie snel te doorgronden. Hij handelt snel en is zeer scherp van geest, hetgeen met name in rechtszaken van onschatbare waarde is gebleken."

Eric Haast, VvE Europaplein te Dongen

"Duidelijk, zeer doelgericht, razendsnel en keer op keer verrast hij met zijn kennis en daadkracht"

Hille Horeman, managing director Euromunka

"Door zijn deskundigheid en scherpte zorgt Robert voor een gewenst resultaat."

Bestuurder van een grote VvE in Den Haag

"Absoluut een aanrader!"

Aliza Kazmi

Robert heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebied geregistreerd: vastgoedrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Laatste blogs van Robert