Over Manita

Manita studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds 2007 werkzaam als advocaat in Amsterdam. Manita heeft eerst een brede ervaring opgedaan bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam en is sinds april 2014 verbonden aan AMS Advocaten.

Specialisaties

Manita adviseert, onderhandelt en procedeert op het gebied van het ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, en het intellectueel eigendomsrecht (IE recht), ICT recht en incasso.

Voorts heeft Manita veel ervaring met procedures op het gebied van het handelsnaamrecht in de zin van de Handelsnaamwet. In haar dossiers gaat het vaak over de vraag of er sprake is van verwarringsgevaar.

Onder haar cliënten bevinden zich ondernemers in de creatieve industrie, internetondernemers, IT bedrijven, handelsagenten,  distributeurs, franchisegevers en franchisenemers.

Manita spreekt vloeiend Duits vormt samen met Onno Hennis de German Desk van AMS Advocaten.

Grotius specialisatieopleiding

Manita voltooide in december 2013 met succes de Grotius specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal contracteren en is tevens lid van de specialisatievereniging Distributie, Franchise en Agentuur (DFA) en de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM).

Expert bij BusinessInsider.nl en BNR

Naast haar dagelijkse advocatenpraktijk is Manita als expert verbonden aan de zakelijke nieuwswebsite BusinessInsider.nl. In het radioprogramma BNR Juridische Zaken geeft Manita met enige regelmaat haar visie op actuele juridische thema’s.

Laatste blogs van Manita