Coronavirus COVID-19

Als gevolg van de recente uitbraak van het coronavirus – COVID-19 – verkeren veel ondernemingen plots in zwaar weer. Ondertussen volgen de maatregelen elkaar in razendsnel tempo op. Onze advocaten worden dagelijks benaderd door bedrijven en particulieren met allerlei juridische vragen die verband houden met de coronacrisis. Mijn bedrijf dreigt failliet te gaan als dit nog zo langer doorgaat, wat moet ik doen? Kan ik een kort geding opstarten nu de rechtbanken gesloten zijn? Kan ik een beroep op overmacht doen en mijn contract beëindigen? Mag ik nu minder huur gaan betalen? Om maar enkele voorbeelden te noemen.

Hoe om te gaan als bestuurder met het Coronavirus?

Voor sommige ondernemingen is er geen acuut probleem, maar voor andere is een faillissement ineens een reëel scenario. Voor bestuurders van deze ondernemingen, betekent dit dat zij zich meer bewust moeten zijn van de juridische gevolgen van hun handelen. In dit blog leest u wat u kunt doen en geven we u enkele handige tips.

De ondernemingsrecht advocaten van AMS hebben – als advocaat van bestuurders, maar ook in de rol van curator – een ruime ervaring op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid. Ook is hun praktijkervaring als curator buitengewoon waardevol in het kunnen inschatten van de procesrisico’s.

Heeft u direct juridisch advies nodig?

U kunt ons bereiken op 020 – 308 03 15

Coronavirus: rechten plichten voor de werkgever

Twijfelt u of uw onderneming in aanmerking komt voor de nieuwe Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)? In ons praktische stappenplan leest u er alles over. Maar ook voor alle andere corona-gerelateerde arbeidsrechtvragen bent u bij ons aan het goede adres. De arbeidsrecht advocaten van AMS hebben een zeer ruime kennis en ervaring in het arbeidsrecht, zowel in het adviserende (voor)traject als in het procederen. Omdat wij zowel werkgevers als werknemers bijstaan, zijn wij in staat vanuit beide perspectieven het beste advies en de meest efficiënte oplossingen aan te dragen.

Indien u vragen heeft over de mogelijke juridische gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus bent u bij AMS Advocaten aan het juiste adres. Wij staan wij voor u klaar.

De advocaten van AMS zijn experts in het adviseren en procederen voor (internationale) bedrijven en particulieren. Betrokkenheid bij de zaken van onze cliënten, juridisch vakmanschap, daadkracht, korte lijnen en scherpe tarieven, dat is wat u van ons kunt verwachten.

Artikelen die u kunnen helpen bij het omgaan met juridische aspecten rondom het coronavirus:

Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever?

Grote winkelketens kondigen aan geen huur meer te betalen

Hoe om te gaan met de corona uitbraak als bestuurder

Afschaffing Werktijdverkorting en invoering Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud

Kan een werkgever jou dwingen om naar kantoor te komen?