Advocaat Robert van Ewijk expert VvE bij EenVandaag over verloedering van straten door problemen bij VvE’s

De Volkskrant kopt vandaag dat problemen met vooral kleine verenigingen van eigenaren (VvE’s) leiden tot verloedering van panden en straten. De aanleiding daarvoor is een rapport dat stichting Een stichting is een door een rechtshandeling in het leven geroepen rechtspersoon zonder leden of aandeelhouders.
» Meer over stichting
Stichting
VvE Belang vandaag presenteert. VvE’s zijn volgens VvE Belang niet meer actief door ruzie tussen eigenaren of inactiviteit van een van de leden. Daardoor blijft het onderhoud van de panden achter. VvE Belang pleit daarom voor verscherpte regelgeving en het oprichten van koepel-VvE’s.

VvE-deskundige Robert van Ewijk nuanceert

Advocaat VvE– en vastgoedrecht Robert van Ewijk is het daar niet mee eens. Hij geeft daarover vanmiddag in het programma EenVandaag een toelichting. Volgens Van Ewijk is er voldoende regelgeving die VvE’s de juiste kant op stuurt. Voorlichting in een vroeg stadium is volgens hem de sleutel. Ook dat licht hij vanmiddag om 14:00u toe op Radio1. De uitzending is te beluisteren en te bekijken via www.nporadio1.nl.

Advocaat VvE-recht

Robert van Ewijk heeft door zijn werk als VvE advocaat bij AMS Advocaten en zijn betrokkenheid als medeoprichter bij Nederlandvve.nl veel kennis over VvE’s. In de loop der jaren heeft hij dan ook veel ervaring opgedaan in het beslechten van geschillen binnen Verenigingen van Eigenaren. Begin oktober adviseerde hij Rijdende Rechter John Reid in een VvE-zaak betreffende zonwering.

Uitzending gemist?

Het gesprek met VvE-expert Robert van Ewijk gemist? Op de website van Radio EenVandaag is het gesprek terug te luisteren. Lees ook: Verloedering dreigt door slecht functionerende vve’s.

Meer in VvE
VvE aansprakelijk voor huurderving na lekkage
VvE aansprakelijk voor huurderving na lekkage

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan onder omstandigheden jegens een eigenaar aansprakelijk zijn voor de gevolgschade die hij lijdt door...

Sluiten