Second opinion door een advocaat

Door Thomas van Vugt in Verbintenissenrecht op 2 minuten leestijd

Advocaat voor second opinion

AMS Advocaten wordt regelmatig benaderd door mensen die ontevreden zijn over het juridisch advies van een rechtsbijstandsverzekeraar. In zo’n geval kunt u niet alleen een klacht indienen, maar heeft u ook recht op een second opinion. Een door u uit te kiezen advocaat Een jurist die rechtsbijstand verleent en cliënten vertegenwoordigt in rechtszaken.
» Meer over advocaat
advocaat
beoordeelt dan of de rechtsbijstandsverzekeraar wel juist heeft geadviseerd. AMS advocaat Thomas van Vugt, die regelmatig gevraagd wordt een second opinion te geven, legt uit hoe het werkt.

 

Klacht rechtsbijstandverzekeraar: de klachtenregeling

In Nederland zijn er diverse rechtsbijstandverzekeraars. Denk aan de DAS, Achmea Rechtsbijstand, ING en Interpolis. Als u het niet eens bent met de wijze waarop uw rechtsbijstandsverzekeraar uw zaak heeft behandeld kunt u daarover een klacht indienen. Iedere rechtsbijstandsverzekeraar in Nederland heeft daarvoor een interne klachtenprocedure. Veel rechtsbijstandverzekeraars hebben een speciaal formulier waarmee u uw klacht kunt indienen.

De geschillenregeling: second opinion aanvragen

Een verzekerde heeft op grond van de polisvoorwaarden het recht om een second opinion aan een advocaat te vragen. De advocaatkosten die hiermee gepaard gaan komen voor rekening van de rechtsbijstandsverzekeraar. De verzekerde mag dus zelf een advocaat uitkiezen. De advocaat van uw keuze maakt van tevoren afspraken met de rechtsbijstandverzekeraar over de kosten die gepaard gaan met het geven van de second opinion.

Advocaat voor second opinion rechtsbijstand

De advocaten van AMS Advocaten in Amsterdam hebben veel ervaring met het geven van een second opinion. Bent u het niet eens met uw rechtsbijstandsverzekeraar en zoekt u een advocaat die een second opinion kan afgeven, neemt u dan gerust en vrijblijvend contact op met ons advocatenkantoor.

Blijf op de hoogte: de nieuwsbrief van AMS Advocaten

Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Gratis en vrijblijvend uiteraard!
 • * = verplicht veld
 • Thomas van Vugt - Advocatenkantoor AMS Advocaten
  Thomas van Vugt

  Thomas adviseert en procedeert met name op het gebied van het verbintenissenrecht, waaronder het ondernemingsrecht, het vastgoedrecht, het huurrecht bedrijfsruimte en mediarecht. Volg Thomas op Google, LinkedIn of Twitter.

  Thomas is bereikbaar via e-mail en +31 (0)20-3080315.
  Volg ons op social media
  Ontvang onze nieuwsbrief
  Elke maand de best gelezen blogs in een overzichtelijke e-mail ontvangen?
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
 • * = verplicht veld
 • Categorieën
  Meer in Verbintenissenrecht
  Franchisegever aansprakelijk voor schade door dwaling?
  Onderhandelingen mislukken: wederpartij recht op schadevergoeding?

  Welke kosten vallen onder de schadevergoeding die een verkoper aan de wederpartij moet betalen na het stuklopen van de onderhandelingen?...

  Sluiten