1 min lezen

AMS advocaten aanwezig bij ADE 2018

NL

AMS advocaten Heleen Ceelen en Mariëlle de Wild hebben in oktober deelgenomen aan de Anglo-Dutch Exchange, een uitwisseling tussen de jonge balies van Rotterdam/Dordrecht, Den Haag en Amsterdam en de Londense Bar Council.

Anglo-Dutch Exchange (ADE)

Het doel van de Anglo-Dutch Exchange is het verbeteren van de kennis onder (jonge) Nederlandse en Engelse advocaten van elkaars jurisdicties en het versterken van de onderlinge (sociale) banden. Het programma van de Anglo-Dutch Exchange bestond dit jaar onder meer uit een bezoek aan de hoogste rechterlijke instantie van het Verenigd Koninkrijk (the Supreme Court), verschillende rechtbanken, de Universiteit van Oxford en diverse Chambers (kantoren van procesadvocaten).

Kennismaking Engelse advocatuur

De Nederlandse afvaardiging heeft verschillende zittingen bijgewoond waardoor verschillen en overeenkomsten in de rechtspraktijk goed zichtbaar werden. Daarnaast waren er verschillende sociale activiteiten waaronder een rondleiding door London, een pubquiz en presentaties waarbij de groep nader kennis kon maken met Londen, de Engelse advocatuur en de rechterlijke macht en derden.

Ravel Residence